Microstation 2D and 3D DGN-tiedostot. Muunnin lukee sekä V7 että V8 tiedostoja, mutta kirjoittaa van V8 tiedostoja. Valinta 3D ja 2D tiedostojen kirjoittamisen välillä hallitaan ylesellä muunninasetuksella Kirjoita Z.
Kirjoitettaessa käytetään T3-koodia oletuksena tason nimenä. Jos nimi sisältää laittomia merkkejä (<>/\":;?*|=',), ne muutetaan alaviivaksi. Jos kirjoitettavassa tiedostossa on samoja koodeja sekä isoilla että pienillä kirjaimilla, ne muutetaan samaksi tason nimeksi ensimmäisenä esiintyvän koodin mukaan.
Kirjoitusmuunnin osaa käyttää yleistä alkutiedostoasetusta koordinaatiston alustustiedostona. Jotkin paikat hyväksyvät vain tietyllä origolla ja yksiköllä kirjoitettuja DGN-tiedostoja. Näitä varten alkutiedostoksi asetetaan mikä tahansa DGN-tiedosto, jossa on oikeat koordinaatistoasetukset. Nämä asetukset sitten kopioidaan kirjoittuun tiedostoon.
Kirjoitettaessa käytettävä mittakaava, jolla muutetaan millimetriyksiköt metreiksi.
Kirjoittamiseen käytettävä DGN tiedostoversio.
Luettaessa alkuperäisen kohteen väri talletetaan piirtotiedoksi, jota sitten käytetään piirrossa. Kirjoitettaessa väri kirjoitetaan suoraan kohteelle piirtotiedosta, jos se on olemassa.
Lukee sovelluskohtaiset erityisominaisuudet (Stella).
Kirjoitettaessa käyttää koodin kooditiedostosta haettua selitysosaa tason nimenä. Alkuperäinen koodi lisätään loppuun erottelemaan samat selitykset. Koodi ennen selitystä -asetus kirjoittaa koodin ennen selitystä.
Luettaessa asettaa koodiksi tason kuvauksen, jos se on olemassa.
Lukee kaikki mallit tiedostosta.
Mahdollistaa sammutettujen, jäädytettyjen tai lukittujen tasojen luvun. Oletuksena ne ohitetaan. Luettaessa sammutetut tasot luetaan myös näkymättömiksi merkatut kohteet.
Räjäyttää auki cell-elementit. Oletussyvyys yksi räjäyttää vain päätason. Isommat arvot jatkavat räjäyttämällä kohteet myös jo räjäytetyistä blokeista.
Jos räjäytettävä kohde sisältää tasolla 0 olevia elementtejä, näiden tasoksi asetetaan räjäytettävän kohteen taso.
Kun kohteet räjäytetään referenssipiste-asetuksen kanssa, alkuperäinen blokkireferenssi talletetaan myös hajapisteenä. Mahdolliset blokin ominaisuudet ovat tällä pisteellä. Jos Ohita nollat -asetus on päällä, nollakoordinaattisia referenssipisteitä ei lueta.
Muuntimeen liittyy erikoisasetuksia.
Oletussymbolin nimi ja määrittely kirjoituksessa. Oletuksena käytetään nimeä "DEFAULT" ja määrittelyä "R010;" (pieni ympyrä).
Kirjasimet suhteelliselle ja tasalevyiselle tekstille kirjoituksessa. Oletuksena käytetään ohjelman käynnistysasetuksissa määriteltyjä kirjasimia.
Lista verkkolevyistä, joilta luettaessa tiedosto kopioidaan ensin paikalliselle levylle luvun nopeuttamiseksi.
Ohjaintiedosto Tukholman koodauksen käsittelyyn lukemisessa.
Katso myös: Yleiset erikoisasetukset.