Kahdessa tiedostossa olevien pisteiden vertailu ja eromittojen laskenta.
Lue kaksi tiedostoa: teoreettiset pisteet ja mitatut pisteet.
Laskennassa saatu eromitta tallennetaan mitatulle pisteelle ominaisuustietona. Sieltä tieto voidaan siirtää muihin formaatteihin tai tulostaa ruutuun ja paperille (Asetukset/Pisteen esitys)
Pistetarke laskee tarkkeet pisteiden välillä. Pisteet voivat olla joko hajapisteitä tai viivapisteitä.
Viivatarke laskee tarkkeet viivojen välilllä. Mitatun tiedoston viivapisteille lasketaan etäisyys lähimpään teoreettiseen viivaan. Tarkkeet lasketaan kohtisuoraan projektiolinjaan nähden. Projektiolinja voi olla esimerkiksi tienkeskilinja (joko murtoviivana tai tiegeometriana) tai annettu teoreettinen viiva. Jos projektiolinjaa ei anneta, tarke lasketaan kohtisuoraan kunkin pisteelle teoreettista linjaa kohden.
Seinätarke laskee tarkkeet lähimpään hakurajan sisäpuolella olevaan seinään. Jokaiselle mitatulle pisteelle haetaan lähin seinäviiva ja tarkkeet lasketaan kohtisuoraan tähän osioon.
Valitse tiedostot (jos eivät ole automaattisesti oikein). Ohjelma käy läpi kaikki mitatun tiedoston pisteet ja hakee niille vastinpisteet teoreettisesta tiedostosta.
Voit verrata pisteitä vaikka ne ovat samassa tiedostossa. Valitse molempiin kohtiin sama tiedosto ja aseta Vain merkityt -rasti päälle. Ennen laskentaa hae Ryhmään mitatut pisteet, ts. pisteet joita verrataan tiedoston muihin pisteisiin.
Projektiolinja määrää vertailun päälinjan. Päälinjana olla TG-tiedosto, ML-tiedosto tai normaali vektoritiedosto, jossa on ensimmäisenä taiteviivana käytettävä päälinja. Taiteviiva voi olla kahden pisteen välinen viiva tai useamman pisteen taiteviiva.
Vaihtoehtoisesti päälinja voidaan antaa kahden pisteen referenssilinjana osoittamalla pisteet näytöltä. Jokainen vertailussa laskettu piste saa eromitat kohtisuoraan annettuun päälinjaan nähden.
Jos Hakuraja poikkeaa nollasta, vertailuun otetaan vain pisteet, joiden eromitta on tätä pienempi joko XY- tai XYZ-suunnassa valinnan mukaan.
Valitse kentät T1-T4, joiden tulee olla samat molemmissa tiedostoissa, jotta pistepari voidaan muodostaa.
Vain ryhmässä olevat (mitatun tiedoston) pisteet tulevat mukaan laskentaan. Teoreettisen tiedoston kaikki pisteet ovat käytössä, vaikka ne eivät olisi ryhmässä.
Käyttää GUID- ja REFGUID-ominaisuuksia teoreettisten pisteiden tai viivojen hakuun. Teoreettisella kohteella tulee olla yksilöivä GUID-ominaisuus ja mitatulla kohteella REFGUID-ominaisuus, joka täsmää samaan arvoon. Näitä käytetään InfraModel-tiedostoissa. Hakuraja- ja Samat koodit-asetuksia ei käytetä tämän asetuksen kanssa.
Kopioi teoreettisten pisteiden tiedot mitatuille pisteille.
Kontrollikenttää (ominaisuus CONTROL tai T5) voidaan käyttää ohjaamaan laskentaa. Jos kentässä on arvo 0-7 tai kirjain X, Y tai Z, käytetään sitä eromittojen laskennan koodina. Koodi XY tarkoittaa, että pisteelle halutaan laskennassa vain XY-virhe. Numeerinen arvo on kirjainyhdistelmän binäärinen vastine, eli esimerkiksi koodin XY sijaan voidaan antaa arvo 3. Binäärisumma saadaan laskemalla yhteen kirjaimien XYZ arvot, jossa X=1, Y=2 ja Z=4. Jos kenttä on tyhjä tai sen arvo ei ole välillä 0-7, lasketaan kaikki eromitat (dX, dY ja dZ).
Jos eromittoja (dX, dY tai dZ) halutaan myöhemmin pois tai lisää, voidaan editoida kentän ominaisuuden arvoa ja suorittaa tämän jälkeen laskenta uudestaan.
Näyttää tulostiedoston tai Shift-näppäimen kanssa avaa tulostuksen asetukset. Alt-näppäimen kanssa käyttää erikoisasetuksessa määrättyä mallinetta.
Valitsee teoreettisesta tiedostosta mitattujen pisteiden vastinpisteet.
Toiminnolla voit poistaa valitun tiedoston jo kertaalleen lasketut eromittaominaisuudet. Toiminto kohdistuu Mitattu-kohdan tiedostoon. Voidaan kohdistuu vain merkittyihin pisteisiin, jos ko. kohta on valittuna. Shift-näppäimen kanssa poistaa vain dZ-ominaisuuden.
Alt-näppäimen kanssa tarkistaa kontrollikentän. Voit poistaa tai palauttaa käyttöön eromitan kontrollikentän arvon perusteella. Katso selvitys yllä. Voidaan kohdistaa vain merkittyihin pisteisiin, jos ko. kohta valittuna.
Avaa tarkemittauksen asetukset.
Toimintoon liittyy erikoisasetuksia.
Mallinetiedosto tulostiedoston ulkoasun muokkaamiseen.
Katso myös: Erikoisasetusten käyttö