Tasomaisen alueen virheiden etsiminen ja tarkkeiden laskenta. Toiminnolla voi laskea myös hionnan määrän ja lopullisen pinnan muodon.
Pisteiden on oltava ruutumaisesti vaaka- ja pystyriveissä. Ruutukoko on pisteiden välimatka.
Lattiapinta mitataan yleensä skannaamalla. Voit kolmioida mittausaineiston ja laskea siitä neliöverkon hajapisteinä, jolloin aineisto kelpaa tasotarkkeen laskentaan.
Suurin sallittu Z-ero kahden vierekkäisen pisteen välillä. Yhtä pistettä verrataan lähinnä sivuilla ja ala/yläpuolella oleviin pisteisiin.
Hakee pisteparit, joiden välillä korkeusero ylittää toleranssin. Tarkepiste tulee kahden verratu pisteen puoliväliin. Virhe lasketaan positiivisena, jos oikealle tai ylös siirryttäessä pinnan korkeus kasvaa.
Laskee pisteelle tarvittavan hionnan määrän. Arvo on positiivinen (piste liian korkea). Tarkemittauksen asetuksissa Korjaus-rastilla voi kääntää suunnan. Jos hiontaa ei tarvita (DZ=0), pisteelle ei lasketa eromittaa.
Laskee kaikille mitatuille pisteille hionnan määrän. DZ3-tiedoston voi kolmioida ja värittää (Maastomalli/Asetukset), jolloin nähdään korjattavat kohdat liukuvärjättynä. Vakioskaalaus-asetuksella voidaan maaluksesta jättää pois alueet, joita ei tarvitse hioa (Z=0).
Laskee kaikille mitatuille pisteille lopullisen koron. Jos tämän DZ4-tiedoston ajaa uudelleen laskentatoiminnolla 1, ei virheitä enää löydy.
Alla olevissa kuvissa: toleranssin ylittävät kohdat, pistekohtainen hionta ja hionnan määrä maastomallina.Suorittaa valinnan mukaisen toiminnon. Jokainen laskenta tekee uuden tulostiedoston elementtilistaan loppuliitteellä *.DZ. Poista aikaisempi tulostiedosto tai aktivoi alkuperäinen tiedosto ennen uutta laskentaa.
Tyhjentää jo lasketut eromittaominaisuudet (DZ) mitatusta tiedostosta.