Koodien ja piirtosääntöjen määrittely. Leveys ja kokoarvot annetaan joko paperimillimetreinä (positiiviset arvot) tai maastometreinä (negatiiviset arvot). Millimetreinä annetut koot tulostuvat paperille aina saman kokoisina, kun taas metriset koot skaalautuvat valitun tulostusmittakaavan mukaan.
Koodin tunnus, jolla siihen viitataan ja käyttäjän määräämä kuvaava nimi koodille.
T1-kentälle voidaan antaa kaksi nimeä erotettuna puolipisteellä. Ensimmäistä käytetään normaaliin tapaan listauksissa ja pisteen tietojen esittämisessä. Jälkimmäistä käytetään massalaskennassa eri maalajien erittelyyn. Esimerkiksi pinta 11 on normaalisti Rakenteen alin pinta, mutta massalaskennassa halutaan käyttää nimitystä Penger.
Koodin pidempi kuvaus.
Asetuksia voidaan käyttää rajoittamaan koodien vienti listaukseen vain omiin koodeihin tai maastokoodeihin.
Symboli määrittelyä ei käytetä viivojen piirtämisessä.
Koodille sallitut pinnat. Jos mitään ei ole määritetty, katsotaan kaikki sallituiksi. Käytössä tiedoston tarkistuksessa. Eivät vaikuta muuten koodien käyttöön ohjelmassa.
Koodille sallitut tyypit. Jos mitään ei ole määritetty, katsotaan kaikki sallituiksi. Käytössä tiedoston tarkistuksessa. Eivät vaikuta muuten koodien käyttöön ohjelmassa.
Koodiin liittyvän pistesymbolin tunnus. Koodilla voi olla kaksi symbolia kaksoispisteellä erotettuna (esim. 180:181). Oletuksena symbolipainikkeella valitaan aina yksittäinen symboli. Shift-näppäimen kanssa valitaan alkusymboli ja Ctrl-näppäimen kanssa loppusymboli. Oletuksena symbolit piirretään päällekkäin samoillla asetuksilla. Jos piirtoasetuksissa on määrätty symbolin jako viivan päihin, alkusymboli piirretään viivan alkuun ja loppusymboli viivan loppuun.
Piirtoon käytettävä väri. Voidaan antaa joko väritaulukon indeksinä 1-30 tai aitona RGB-arvona. Selauspainike avaa joko väritaulukon tai RGB-valinnan kentässä olevan arvon mukaan. Shift-näppäimen kanssa selaus voidaan pakottaa RGB-värin valintaan ja Ctrl-painikkeen kanssa väritaulukkoon.
Symbolin koko. Positiivinen arvo on millimetrejä ja negatiivinen metrejä.
Symbolille viivassa varattu tila. Positiivinen arvo on millimetrejä ja negatiivinen metrejä.
Piirtoon käytettävän viivan leveys. Positiivinen arvo on millimetrejä ja negatiivinen metrejä. Leveys 0 piirretään ohuimpana mahdollisena yhden pikselin levyisenä viivana.
Symbolin kulma.
Koodiin liittyvän viivatyypin tunnus. Tämän yhteydessä annetut koko ja jakso vaikuttavat symboliviivan piirtoon, joka tehdään kopioimalla valittua symbolia jakson määräämin välein. Jos Pisteen esityksen lisäasetuksissa on määrätty minimi viivan leveys, piirretään viiva aina vähintään sen levyisenä.
Koodiin liittyvän aluetyypin tunnus. Aluerasteroinnin oletustyyppinä on vinoristikko (XXXX), eli jos viiva koodataan alueeksi eikä koodilla ole määrätty rasterointityyppiä, käytetään oletuksena vinoristikkoa. Erikoistyyppejä 8 ja 9 voidaan käyttää luomaan täysin läpinäkyviä tai ikkunan taustavärin värisiä alueita.
Aluerasteroinnit 2-7 piirretään joko vektoriviivoina tai Windowsin omilla aluerasteroinneilla. Jos Väli-asetukseen annetaan nollasta eroava viivaväli, käytetään vektoripiirtoa. Tällöin Väli määrää viivojen välin ja Leveys yksittäisen viivan leveyden. Molemmat voidaan antaa positiivisina millimetreinä tai negatiivisina metreinä. Jos Väli-asetuksen arvo on nolla, käytetään Windowsin vakiorasterointeja, joiden kokoon ei voi vaikuttaa.
On myös mahdollista käyttää rasteritiedostoja alueiden maalaukseen. Perusrasterointityyppien lisäksi aluemaalauksen tyyppilista näyttää myös kaikkien [user]/Symbol -hakemistossa olevien BMP rasteritiedostojen nimet. Näitä pieniä tiedostoja voidaan käyttää alueiden mosaiikkitäyttöön. Ne eivät ole läpinäkyviä ja peittävät kaikki alempana olevat kohteet. Alueen väriasetusta voidaan käyttää muuttamaan niiden mustien pikseleiden väriä, mutta muilla asetuksilla ei ole vaikutusta niihin.
Kuvausten lopussa suluissa olevat numerot viittaavat sivun lopun esimerkkikuvaan.
Viivan pistesymboli sijoitetaan taitepisteen sijasta pisteiden puoliväliin. Jos pisteelle on annettu kaksi symbolia, ensimmäinen piirretään taitepisteisiin ja toinen paiteiden välille. (1)
Viivan pistesymboli jaetaan keskeltä kahteen osaan viivan päihin. Jos pisteelle on annettu kaksi symbolia, ensimmäinen piirretään viivan alkuun ja toinen viivan loppuun. (2, 3)
Viivasymbolin piirto aloitetaan ja lopetetaan viivan pistesymbolille varatun tilan määräämältä etäisyydeltä taitepisteestä. (4, 6)
Viivasymbolia skaalataan niin, että niitä mahtuu tasamäärä taitepisteiden väliin. (5, 6)
Jos viivasymbolia ei skaalata, niin oletuksena jäljelle jäävä tyhjä osuus yhdistetään viivalla taitepisteeseen (7). Tämä asetus estää täytön (8).
Viivan pistesymbolin suunta käännetään viivan suuntaiseksi. (1, 6)
Pistesymboli piirretään pisteen tilan määräämällä vakiovälillä. Taiteviivalla vakioväli lasketaan viivaa pitkin ja profiileissa vaaka-akselia pitkin. Jos Keskelle viivaa -asetus on päällä, symboli piirretään vakioväliä lähimpänä olevaan pisteväliin. Jos pisteelle on annettu kaksi symbolia, ensimmäinen piirretään taitepisteisiin ja toinen käyttäen vakioväliä.
Viivan pisteiden väliin tulevien symbolien suuntamääräytyy korkeuseron mukaan.
Ominaisuuksien editointi. Ominaisuuksien määrittely tulee koodien villejä merkkejä. Esimerkiksi koodille 3???? määritellyt ominaisuudet näkyvät kaikille viisimerkkisille kolmosella alkaville kooodeille.