MapInfon siirtotiedosto käsittää kaksi erillistä tiedostoa: geometria (.MIF) ja ominaisuustieto (.MID). Kaikilla geometriatiedoston kohteilla on aina samat ominaisuudet MID-tiedostossa. Oletuksena ominaisuustieto luetaan automaattisesti MID-tiedostosta pisteiden tai viivojen ominaisuuksiksi. Kirjoitettaessa MID-tiedostoon kirjoitetaan oletuksena koodikentät.
Tiedoston koordinaattijärjestelmä voidaan kirjoittaa MIF-tiedoston alkuun määrittelemällä se projektiasetuksissa. Tunnetut järjestelmät kirjoitetaan omilla määrittelyillään. Tuntemattomat järjestelmät kirjoitetaan oletusotsikon kanssa käyttäen pelkkää nimeä. Tarvittaessa tämä voidaan ohittaa antamalla tiedoston alkuun tuleva määrittely erillisenä alkutiedostona.
Tiedostopääte: MIF, MID
Kirjoitettaessa tarvittavat GIS-ominaisuuksien tyyppien määrittelyt. Jos määritteljä ei anneta, kirjoitetaan oletuksena koodikentät T1-T6 sekä pisteen korkeus (Z).
Luku merkkaa polygon-tyyppiset sulkeutuvat taiteviivat alueiksi. Kirjoitus kirjoittaa sulkeutuvat taiteviivat aluetyyppisinä.
Laskee alueen pisteen sulkeutuville taiteviivoille. Laskettu piste on aina alueen sisäpuolella.
Ohjaintiedosto värien, symbolien ja viivatyyppien käsittelyyn.
Muodostaa automaattisesti muunnettavan tiedoston perusteella ominaisuuksien määrittelytiedoston. Määrittelytiedostoon kootaan kaikki ominaisuudet, jotka muunnettavasta tiedostosta löydetään. Tiedoston muodostamisen jälkeen tiedoston polku asetetaan sille varattuun tekstikenttään ja tiedosto avataan oletusohjelmalla.
Toiminto on käytettävissä vain tiedostoja kirjoitettaessa.
Värejä ja kuvaustekniikka voidaan ohjata sekä kooditiedostolla että erityisellä ohjaintiedostolla.
MIF-tiedostoon kirjoitettava kuvaustekniikka määräytyy tässä järjestyksessä:
Jos muuntimen asetuksissa annetaan kooditiedosto, haetaan sieltä pisteille, viivoille ja teksteille symboli/tyyppi, väri ja koko/leveys.
Muuntimen asetuksissa voidaan määrätä ohjaintiedosto, jolla määrätään kuvaustekniikka. Ohjaintiedosto on tekstitiedosto, jossa annetaan sekä pisteiden, viivojen että tekstien kuvaustekniikka. Ohjaintiedostossa voidaan käyttää MapInfon omia symboleita ja viivatyyppejä.
koodi 0 symboli väri koko
koodi 1 tyyppi väri leveys
koodi 2 tyyppi väri leveys rasterointi
koodi 3 tyyli väri fontti
Ohjaintiedostossa käytetyt värit annetaan RGB-värikoodina.
RGB-värikoodi annetaan lukuna, joka saadaan kaavalla:
RGB = punainen*65536 + vihreä*256 + sininen
jossa värit (punainen, vihreä, sininen) löytyvät esimerkiksi Windowsin värivalintadialogista (jonne pääsee mm. 3D:n väriasetuksista).
Esimerkkejä RGB-väriarvoista:
Jos ohjaintiedostossa ei ole haettavaa koodia/symboliikkaa, lisätään ne sinne muunnoksen lopussa (katso MissingCodes-Erikoisasetus). Lokitiedostoon tulee maininta tästä ja käyttäjän tehtäväksi jää koodin/kuvaustekniikan tarkistaminen. Uudet rivit erotetaan välirivillä (// -----).
Jos ohjaintiedosto annetaan lukumuuntimelle, yritetään löytää rivi, jossa on sama tyyppi/tyyli ja väri kuin luettavalla kohteella. Jos rivi löytyy, poimitaan sillä oleva koodi kohteelle. Jos riviä ei löydy, talletetaan kohteelle kuvaustekniikka (väri, viivatyyppi, leveys, jne).
Malli kuvaustekniikan ohjaintiedostosta:
! MapInfo codefile 0 0 34 0 12 90 0 58 65280 24 141 1 6 255 3 0 202 1 2 16711680 16 5 131 2 50 255 1 3 272 3 7 16711680 "Courier New"
Muuntimeen liittyy erikoisasetuksia.
Viivan koron kirjoitus MID-tiedostoon.
Voit siirtää viivan korot ominaisuutena MID-tiedostoon käyttämällä erikoisasetusta LineZattr. Samat määritykset pitää vielä lisätä GIS-ominaisuuksien määrittelyyn. Anna ominaisuudet pilkulla erotettuina: attr1,attr2.
Jos ohjaintiedostossa ei ole haettavaa koodia/symboliikkaa, lisätään ne sinne muunnoksen lopussa.
Bounds-riville kirjoitettavien minimi- ja maksimiarvojen käsittely kirjoituksessa.
Katso myös: Yleiset erikoisasetukset.