Muunninkohtaisten erikoisasetusten tekeminen.
Muutamissa formaateissa on joukko harvoin tarvittavia asetuksia. Nämä on koottu omaan listaan.
Ylempään listaan tulevat kaikki formaatin kanssa käytettävät erikoisasetukset ja alempaan listaan kutakin asetusta vastaavat arvot. Voit myös syöttää täysin vapaita arvoja. Osa asetuksista annetaan ns. binäärisummana. Tällöin listalta voidaan valita useita rivejä käyttäen Shift- ja Ctrl-näppäimiä.
Osa erikoisasetuksista on yhteisiä kaikille formaateille ja osa on muunninkohtaisia. Muunninkohtaiset erikoisasetukset löytyvät kunkin muuntimen sivuilta. Jos painat Ohje-näppäintä, vie se suoraan ao. muuntimen sivulle, jossa on kerrottu tarkemmin asetuksien merkitys ja niissä käytettävät arvot.
Alla on lista kaikille muuntimille yhteisistä asetuksista.
Sallii kirjoittamisen olemassa olevan tiedoston päälle ilman varoitusta.
Katkaisee koodikenttien sisällön vanhoihin pituuksiin (8, 8, 8, 8, 6, 2).
Viivojen automaattinen luonti ilman viivanumeroa.
0 ei käytössä
1 käytössä
2 käytä T4-kenttää viivojen katkaisuun (use T4 to separate lines). Voit käyttää pistenumeroa viivojen erotteluun. Jos peräkkäisten pisteiden T4-arvo hyppää jonkun numeron yli, katkaistaan viiva tällä kohtaa.
16 poista numeerinen osa (remove numeric part). Jos koodiin liittyy numeerinen osa, se siirretään viivanumeroksi (TV50 -> T2=50, T3=TV).
Jos kooditiedosto on määritetty, on sitä editoitava niin, että koodeilla, jotka voivat olla vain pistemäisillä kohteilla, ei viivatyyppiä ole annettu (tyhjä arvo). Jos kooditiedostoa ei ole, kaikki koodit tulkitaan viivapisteiksi.
Toiminto kohdistuu vain pisteisiin, joiden T2-kenttä on tyhjä. Jos luettavan tiedoston T2-kentässä on arvo, käytetään sitä eli jos esimerkiksi T2=0, on piste hajapiste koodauksesta riippumatta. T1-kenttää ei käytetä lainkaan.
Huomaa, että voit käyttää myös tietyllä koodilla (esim. 999) olevia hajapisteitä samaa koodia olevien viivojen erotteluun. Mittaa tällä koodilla hajapiste viivojen väliin ja käytä Kentät-kohdan Poista koodit -asetusta näiden pisteiden poistamiseksi lukemisen jälkeen.
Ryhmämittauksen ohjaustiedosto. Katso ryhmämittaus.
Pilkulla erotettu lista ominaisuuksista, jotka jätetään jäljelle tai poistetaan pisteille/viivoille tai teksteille. Esim. HALK,MAT
CopyLineData kopioi puuttuvat ominaisuudet viivalta viivan pisteille ja CopyPointData viivan pisteiltä viivalle. Ominaisuudet annetaan pilkulla erotettuna listana. Asteriski kopioi kaikki ominaisuudet.
Lukee samasta hakemistosta kaikki tiedostot, joilla on sama tiedostopääte käyttäen samaa formaatinmuunninta.
Yhdistetyn tiedoston nimeksi tulee valitun tiedoston nimi.
1 split lines: Muunna taiteviivat kahden pisteen viivoiksi. Kaarissa ja ympyröissä on kolme pistettä, koska keskipiste kulkee mukana.
2 open closed lines: Poistaa viimeisen tuplapisteen sulkeutuvilta viivoilta.
Jakaa tiedoston lukemisen jälkeen automaattisesti erillisiin elementteihin annetun ominaisuuden mukaan. Esimerkiksi arvo T3 jakaa tiedoston koodin mukaan. Katso myös Tiedoston jako.
Tämä asetus vaikuttaa vain kirjoitettavien ascii-tiedostojen rivinvaihtomerkkiin (Windows: CR+LF, Unix/Linux LF). Luettaessa ohjelma ymmärtää automaattisesti molemmat versiot.
Asetuksella ViewerExecutable voidaan määrätä ohjelma, jossa tiedosto avataan kirjoittamisen jälkeen. Asetuksella ViewerParameters voidaan antaa lisäksi komentoriviparametreja ennen tiedostonimeä (esim. viewer.exe -n10 file.gt). Jos ohjelmaksi annetaan pelkkä tähti (*), kirjoitettu tiedosto avataan tiedostopäätteen mukaisella ohjelmalla. Komentoriviparametreilla ei ole tällöin vaikutusta.
Sekä luku- että kirjoitusmuuntimissa voidaan kutsua User-funktiota, jolla voidaan tehdä asiakaskohtaisia muunnoksia aineistoon. Tällä hetkellä käytössä ovat seuraavat funktiot:
Mittaus ilman viivakoodia siten, että T3-kenttään talletetaan maastossa sekä koodi että viivanumero. Esimerkiksi: TIE20, TIE21. Lukuvaiheessa T3-kenttään jää koodiksi TIE ja viivanumeroksi tulee koodin numeerinen osa eli 20.
Laskee aineistossa olevien pisteiden, viivojen ja tekstien määrän sekä viivojen pituuksien summat ja keskiarvopituudet. Lasketut arvot talletetaan tiedoston ominaisuustietoihin:
Katso myös: Erikoisasetusten käyttö