Poikkileikkauksen laskenta aktiivista laskentalinjaa käyttäen.
Jos ruudussa ei ole kolmioitua maastomallia (MM-tiedosto), ohjelma laskee poikkileikkaukset tiedostolistan vektoritiedostoista. Viivat, joilla on pintatunnus 9, tulevat poikkileikkaukseen hajapisteinä. Muut pintatunnukset käsitellään pintoina, mikäli pisteitä on kaksi tai useampia.
Laskentarajat vasemmalle ja oikealle laskentalinjasta. Laskentalinjan vasen puoli annetaan negatiivisena. Molemmat arvot voivat olla samanmerkkisiä, jolloin laskenta tapahtuu vain laskentalinjan jommalta kummalta puolelta. Jos vasen raja on suurempi kuin oikea, lasketaan poikkileikkaus oikealta vasemmalle. Jos molemmat annetut arvot ovat samoja, vasemman etumerkki vaihdetaan.
Rasti kenttien välissä sitoo ne toisiinsa: yhden arvon vaihtaminen muuttaa automaattisesti myös toista.
Poikkileikkaukset lasketaan samalla kertaa kaikista käytössä olevista malleista yhteen poikkileikkaustiedostoon. Eräät toiminnot, kuten tierakenteiden suunnittelu, vaativat kaikkien pintojen poikkileikkaukset samaan tiedostoon. Mikäli pinnat lasketaan erikseen, voidaan ne myöhemmin liittää tiedostovalikon liitä-toiminnolla.
Jos rasti on päällä, avataan uusi poikkileikkausikkuna ja tuloksena syntyvä tiedosto sijoitetaan sen elementtilistaan. Muussa tapauksessa uusi poikkileikkaustiedosto menee pääikkunan elementtilistaan, jossa poikkileikkaukset näytetään ylhäältä päin. Poikkileikkaukset tulee sijoittaa pääikkunaan mikäli niitä halutaan käyttää tierakenteen suunnittelun pohjana.
Poistaa poikkileikkauksen pisteet, jotka ovat samalla suoralla ja joilla ei ole koodia tai viivanumeroa.
Lisää poikkileikkauksiin laskentalinjasta ja elementtilistan tiegeometrioista haetut tasausviivan korkeussymbolit.
Luo kaikkiin poikkileikkauksiin vakiotason annetulla pintatunnuksella ja korkeuserolla laskentalinjaan. Pintaa ei luoda, jos toinen pinta samalla tunnuksella on jo olemassa. Tason leveys määräytyy laskentaleveyden mukaan.
Toimintoon liittyy erikoisasetuksia.
Pilkulla erotettu lista vasemman ja oikean etäisyyden valintalistojen arvoista.
Katso myös: Erikoisasetusten käyttö