Voit lisätä ja poistaa indeksikartan rasterointeja osoittamalla ruutua hiirellä. Jos pidät Shift-näppäintä ja hiiren vasenta korvaa alhaalla, voit ’maalata’ hiirellä.
Indeksitiedosto on normaali vektoritiedosto. Se voidaan tehdä joko lisäämällä viivoja käsin, tämän toiminnon Luo-painikkeella tai käyttämällä Karttalehtijako-toimintoa.
Käsin lisättävän alueen muoto on vapaa, mutta sen tulee olla sulkeutuva. Anna uusille alueille T1=9 ja T3=tyhjä.
Uuden rasteroinnin lisääminen tai poistaminen indeksikartasta. Vaihtoehto Pois ei tee mitään.
Toiminto ei tee osoitetusta alueesta kopioita, vaan käsittelee suoraan alkuperäistä.
Koodilista näyttää Kooditiedostossa olevat koodit, joille on määrätty aluerasterointi. Jos Erikoisasetus CodeList on käytössä, näytetään listalla vain siinä määrätyt koodit.
Rasteroinnin lisääminen tai poistaminen koko indeksikartan alueelta.
Luo uuden suorakulmaisen indeksikartan käyttäen aktiivisessa tiedostossa annettua kolmen pisteen taiteviivaa. Viivan kaksi ensimmäistä pistettä määräävät ruudukon suunnon ja pituuden ja kolmas piste leveyden. Viivan T1-kentässä annetaan ruudun koko metreinä. Jos annat kaksi arvoa välilyönnillä erotettuina, tehdään suorakaide.
Lopullinen ruudukko kattaa koko annetun viivan alueen. Samassa tiedostossa voidaan antaa useita viivoja. Viivan T2-kentässä voi määrätä ruudukon nimeämisen. Oletuksena A 1 (A välilyönti 1), jolloin ruudut nimetään A1, A2, A3 jne ja seuraava rivi B1, B2, B3 jne. Jos haluat numeerisen muodon, anna esimerkiksi 1.1 (1 piste 1), jolloin ruudut nimetään 1.1, 1.2, 1.3 jne ja seuraava rivi 2.1, 2.2, 2.3 jne.
Hakee aktiivisessa tiedostossa oleville hajapisteille ruudun, jonka sisällä piste on. Ruudun nimi (viivan T2-kentän arvo) kirjoitetaan hajapisteen T1-kenttään. Jos piste löytyy useammasta ruudusta, valitaan näistä pinta-alaltaan pienin. Alt-näppäimen kanssa vaihtaa indeksikartaksi elementtilistan aktiivisen tiedoston.
Toimintoon liittyy erikoisasetuksia.
Pilkulla erotettu lista käytettävistä koodeista.
Katso myös: Erikoisasetusten käyttö