Listassa näkyvät ao. koodilistaan määritellyt koodit. Alareunan kentät näyttävät koodin symbolin sekä viiva- ja aluetyypin. Koodilista voidaan määrätä kentille T1 ja T3. Kentän T1 määrittelyt määräävät piirtosäännöt poikki- ja pituusleikkauskuvissa pintatunnuksen mukaan ja kentän T3 määrittelyt vastaavasti normaalikuvan piirtosäännöt koodin mukaan.
Lista on järjestetty koodin mukaan niin, että ensin tulevat numeeriset koodit numerojärjestyksessä ja niiden jälkeen kirjainkoodit normaalissa aakkosjärjestyksessä. Lista ei salli samoja koodeja useampaan kertaan.
Koodissa voidaan myös käyttää ?-merkkiä tarkoittamaan mitä tahansa merkkiä. Esimerkiksi voidaan määritellä piirtosäännöt ja ominaisuudet koodilla 3?? kaikille kolmimerkkisille koodeille, joiden ensimmäinen merkki on 3.
Systeemikoodilistan koodit, jotka ovat myös pääkoodilistassa, näytetään plus-merkillä (+). Jos koodissa on jokereita (esim. 3??), näytetään tähti (*).
Lista sallii usean koodin valinnan normaaleilla Windowsin säännöillä. Monta koodia voidaan poistaa kerralla, mutta editointi käsittelee vain ylimmän valitun koodin. Koodin selauksessa monta valittua koodia palautetaan pilkuilla erotettuna listana.
Uuden koodin lisääminen listaan. Jos painat Shift-Lisää, ohjelma kopioi valitun koodin tiedot uudelle koodille. Jos annat uudelle koodille tunnuksen, joka on jo listalla, ohjelma lisää sen listalle eri tunnuksella (koodi_).
Ctrl-näppäimen kanssa avataan systeemikoodilista valintaa varten ja tehdään kopio valitusta systeemikoodista pääkoodilistaan.
Alt-näppäimen kanssa kysytään tekstitiedosto ja luetaan sen sisältö koodilistaan. Tiedoston alussa on oltava kahdella huutomerkillä alkava kommenttirivi, joka määrää koodilistan formaatin. Rivillä voidaan käyttää määreitä 0, ID, NAME, DESCRIPTION, GEOMETRY ja SURFACE erotettuna jollain seuraavista erotinmerkeistä: pilkku (,), puolipiste (;), välilyönti ( ), tabulointi (~), rivinvaihto(|). Määre 0 ohittaa sarakkeen ja viimeinen määre luetaan oletuksena rivin loppuun asti, jos sen perässä ei ole annettu mitään erotinmerkkiä. Esimerkiksi seuraavasti:
!! ID GEOMETRY SURFACE NAME 0 PV 1,2 Pinnan hajapiste tai taiteviiva 1 P 9 Kolmiopiste 1.luokka 2 P 9 Kolmiopiste 2.luokka
Edellä oleva esimerkki lukee välilyönneillä erotetuista sarakkeista koodin tunnuksen, geometrian, sallitut pintatunnukset sekä nimen. GEOMETRY määrää onko kyseessä piste (0, P), viiva (1, V, L) vai alue (2, A). SURFACE määrää koodille hyväksytyt pintatunnukset 1, 2 tai 9. NAME on koodin nimi ja DESCRIPTION mahdollinen pisempi selitys. Jos luettu koodi on jo olemassa, uuden koodin perään lisätään alaviiva (0 -> 0_).
Valitun koodin editointi.
Valittujen koodien poistaminen.
Painike kirjoittaa koodilistan alla olevan valinnan mukaisessa formaatissa. Tiedosto avataan päätteen mukaisessa ohjelmassa tai Shift-näppäimen kanssa tekstieditorissa. Ctrl-näppäimen kanssa kirjoitetaan vain maastokoodeiksi merkityt koodit.
Text: Tekee tekstitiedoston (codefile.txt) kaikista listassa olevista koodeista.
"Text": Lainausmerkeissä oleva listaus (codefile.dat), joka sopii käytettäväksi koodimuunnoksissa.
Topcon: Topcon XML kooditiedosto. Alt-näppäimen kanssa käyttää vanhaa formaattia.
Trimble: Trimble XML kooditiedosto.
Leica: Leica kooditiedosto. Alt-näppäimen kanssa käyttää vanhaa formaattia.
Leican xml-tiedostoon voi kirjoittaa maksimissaan 16 merkkisiä koodeja ja maksimissaan 20 merkkisiä selityksiä. Pidemmistä tulee varoitus. Liian pitkiä koodeja ei viedä lainkaan listaukseen ja liian pitkät selitykset katkaistaan maksimipituuteen.
Asetukset suodattavat listalta pois kaikki koodit, joilla on määritelty tyyppi ja jotka eivät täsmää valittuihin tyyppeihin. Kun lista avataan editointitoiminnoista koodin valintaa varten, asetukset valitaan automaattisesti editoinnin tyypin mukaan. Esimerkikisi pisteen editointi näyttää van pistemäiset koodit. Alkuperäinen koodi pakotetaan kuitenkin aina näkyviin. Esimerkiksi, jos pisteellä on jostain syystä viivan koodi, näytetään myös viivojen koodit.
Suodattaa listalta pois kaikki koodit, joista ei löydy kenttään kirjoitettua merkkijonoa. Etsii merkkijonoa itse koodista, sen nimestä sekä myös koodin pidemmästä kuvauksesta eikä erottele isoja ja pieniä kirjaimia. Suosikki-painikkeella voidaan hakulistaan tallentaa usein käytettyjä suodatusehtoja. Shift-näppäimen kanssa valittu merkkijono poistetaan suosikkilistasta.
Erikoistapauksena hakukenttään voidaan antaa tähti (*) alkuun tai loppuun. Tällöin haetaan vain koodien alussa tai lopussa olevia merkkijonoja. Esimerkiksi AP* hakee kaikki koodit, joiden alussa on AP tai *M hakee kirjaimeen M loppuvat koodit.