Toiminto näyttää karttalehtiruudukon ruudussa ja sitä käyttäen voi zoomata halutun kohdan tai lukea tiedostoja, jotka jäävät osoitetun suorakaiteen sisään. Karttalehtijako voidaan näyttää useassa eri mittakaavassa. Tiedostoryhmiä voi olla useita (rekisteri, maasto, korkeus, jne) ja joka ryhmässä rajaton määrä tiedostoja. Tiedostot voivat olla eri tyyppisiä (rasteri, vektori, eri formaatit) ja eri kokoisia.
Kun valitset toiminnon, se tuo valitun ryhmän mukaisen karttalehtijaon ruutuun. Valitse suorakaiteen muotoinen alue joko hiirellä tai antamalla koordinaatit käsin. Kaikki valittujen alueiden tiedostot, jotka leikkaavat annettua aluetta, luetaan ruudulle automaattisesti. Tiedostot lisätään tiedostolistaan ja niitä voi käyttää normaaliin tapaan.
Toimintoa voidaan käyttää yhtäaikaa lähestymiskuvan kanssa.
Kuhunkin mittakaavaryhmään voi kuulua viisi tiedostoryhmää.
Valitse suorakaiteen muotoinen alue joko hiirellä tai antamalla kulmien koordinaatit dialogiin. Valitun alueen ala- ja yläkulman koordinaatit tulevat ruutuun.
Luo uuden ohjaintiedoston aktiivisen vektoritiedoston sulkeutuvista taiteviivoista valitun alueen sisällä.
Kirjoittaa karttalehtijaon ruudut taiteviivoina indeksitiedostoon. Indeksitiedosto on vektoritiedosto, jossa jokainen ruutu on omana taiteviivana. Viivan T2-kentässä on ruudun nimi ja ruudun keskellä tulee tuo sama nimi tekstinä. Indekstitiedoston nimenä on Ryhmä-tunnus ja loppuliitteenä *.ind.
Kaikki valittujen tiedostoryhmien tiedostot, jotka leikkaavat annettua aluetta, luetaan ruudulle automaattisesti. Tiedostot lisätään tiedostolistaan ja niitä voi käyttää normaaliin tapaan. Valintaruutu Leikkaa-näppäimen edessä määrää, leikataanko haetut kuvat annetun aluerajauksen mukaisesti vai luetaanko tiedostot kokonaisina.
Jos valitset Shift-Leikkaa, muodostetaan ruudussa olevasta karttalehtijaosta uusi vektoritiedosto, jota voi käyttää Indeksikartan pohjana.
Luo uuden ohjaintiedoston tiedostolistasta.
Ohjaintiedoston valinta. Uusi tiedosto lisätään listaan selauspainikkeella. Lista muistaa kymmenen viimeksi käytettyä tiedostoa.
Toimintoon liittyy erikoisasetuksia.
Tekstin koko ruudussa.
Katso myös: Erikoisasetusten käyttö