Koodikentät

Editointitoimintojen yläosassa näytetään kohteen tyyppi sekä kolme vapaavalintaista ominaisuutta. Viereiset selauspainikkeet avaavat kooditiedoston listan arvon hakua varten. Listaa avatessa tarkistetaan sekä käyttäjän että systeemin koodilista ja avataan se lista mistä arvo löytyy. Oletuksena avataan käyttäjän koodilista. Ctrl-painikkeen kanssa voidaan haku vaihtaa toiseen listaan. Shift-näppäimen kanssa näytetään lista aktiivisen tiedoston koodeista.

Kentissä toimivat vihjetekstit, jotka näyttävät kentän nimen, selityksen ja arvon, kun hiiren vie niiden päälle. Kentissä olevien tekstien asemointia voidaan väliaikaisesti muuttaa Insert-näppäimellä vasempaan tai oikeaan laitaan. Tämä helpottaa toimintaa pitkien koodien kanssa. Valittu asemointi on voimassa kunnes toiminto suljetaan.

Tyyppikenttä

Ylempi rivi näyttää kohteen tyypin tunnuksen ja koooditiedoston mukaisen kuvauksen. Yleensä tunnus on koodi T3, mutta poikki- ja pituusleikkauksissa se on pintatunnus T1. Selaus Alt-näppäimen kanssa näyttää listan kaikista elemettilistan tiedostojen koodeista.

Ominaisuuskentät

Toisella rivillä on kolme vapaavalintaista ominaisuutta. Oletuksena ne ovat pintatunnus (T1 tai profiili-ikkunoissa koodi T3), viivanumero (T2) ja pisteen tunnus (T4). Selauspainikkeilla voidaan hakea arvo kooditiedoston listoista tai numerotunnusten T2 ja T4 tapauksessa tiedoston seuraava vapaa numero (suurin arvo + 1).

Alt-näppäin selauspainikkeiden kanssa avaa valintalistan, josta voidaan valita kentässä näytettävä ominaisuus. Aukeavassa valintalistassa on koodikentät T1-T6, koodikohtaiset ominaisuudet, kaikille yhteiset ominaisuudet ja vielä lopuksi pisteeltä löytyvät ominaisuudet, joita ei kooditiedostosta löydy. Kun ominaisuus valitaan näytettäväksi kentässä, sitä ei enää näytetä Data-välilehden ominaisuuslistassa.

Koodausjärjestelmä

3D-Win käsittelee taiteviivat kokonaisuuksina riippumatta niiden viivanumerosta. Viivanumeron muuttaminen nollaksi ei siis tee pisteistä hajapisteitä eikä hajapisteiden viivanumeron muuttaminen liitä niitä viivoihin. Pisteiden ja viivojen editointitoiminnoista löytyy tarvittavat toiminnot viivojen tekemiseen ja hajottamiseen. Viivanumeroilla on merkitystä ainoastaan silloin, kun tietoa muunnetaan formaatteihin, jotka perustuvat viivanumerokoodaukseen (esim. MM Ascii ja Geonic).

Taiteviivojen luonne myös pakottaa kaikille viivan pisteille saman pintatunnuksen T1, viivanumeron T2 ja koodin T3. Tästä voi aiheutua ongelmia luettaessa formaatteja, jotka koodaavat viivan sekaan pistemäisiä kohteita, kuten esimerkiksi kaivoja viemäriputken viivaan. Tällöin aineisto on luettava muuntimen kautta niin, että nämä pisteet kopioituvat viivasta erillisiksi hajapisteiksi.

Tunnuskenttien lisäksi kaikilla kohteilla voi olla muuta ominaisuustietoa. Ominaisuustiedon määrä on käytännössä rajaton ja siihen päästään käsiksi editointitoimintojen Data-välilehdellä. Pisteille sallitut ominaisuudet määritellään kooditiedostossa.